Häktas för dödsmisshandel

Uppdaterad 2015-10-06 | Publicerad 2015-10-05

En man och en kvinna har nu häktats, misstänkta för att ha misshandlat en man till döds i Strömstad förra veckan.

Polisen rubricerade inledningsvis händelsen som mord, men de båda häktades för grov misshandel och vållande till annans död.

Det var i onsdags som polisen hittade en 36-årig man svårt knivskuren i en lägenhet i Strömstad. Mannen fördes till sjukhus, men han avled av sina skador.

Fyra personer - tre män och en kvinna - anhölls misstänkta för mord. Samtliga ingår i den dödes närmaste bekantskapskrets.

Två släpptes

I helgen släpptes två av männen.

– Jag såg inte att det fanns skäl att hålla dem frihetsberövade. Men de är inte avförda från utredningen, sa åklagaren Lars Åke Ahlström, som leder förundersökningen då.

Den 33-åriga kvinnan som häktats har tidigare varit misstänkt för flera allvarliga knivskärningar mot närstående män. En av dem, en man hon var sambo med för nio år sedan, dog av sina skador, och kvinnan satt häktad misstänkt för mord. Men eftersom det inte gick att utesluta att mannen tillfogat sig knivhuggen i bröstet själv, släpptes kvinnan. 

Enligt uppgifter till Aftonbladet har hon haft en relation också med den avlidne mannen i Strömstad.

Nekar till brott

Kvinnan nekar till brott.

– Min huvudman förnekar gärningen. Mer än så kan jag inte säga eftersom det råder förundersökningssekretess, säger Göran Persson, kvinnans advokat.

De båda häktades på den lägre misstankegraden, skäligen misstänkta, och sitter nu häktade en vecka.

Följ ämnen i artikeln