Missing People kallas in i sökandet efter Lisa

Publicerad 2015-06-10

Nu kallas Missing People in i sökandet efter Lisa Holm, 17.

Dessutom undersöker polisen alla kortbetalningar som gjorts på kafét de senaste dagarna – och all mobiltrafik i ett särskilt området har begärts ut.

– Det är ofta sådant man kan ta till, om vi misstänker att det är ett människorov, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

På onsdagen har sökandet efter den försvunna Lisa Holm, 17, utökats. Polisen har upprättat en sambandscentral precis vid det kafé där hon senast sågs till. På en grusplan står flera polisfordon och uniformerade poliser jobbar med att leda sökandet efter den försvunna flickan.

Det område som polisen främst söker av ligger strax söder om det kafé där 17-åriga Lisa Holm avslutade sitt pass på söndagskvällen.

Och nu har polisen kallat in förstärkningar. Tio hundförare med hundar och två hästar är på väg mot området. På onsdagsförmiddagen flög en helikopter på låg höjd kring det område där en militär sökgrupp hittade delar av en mobiltelefon under tisdagen.

Missing People kallas in

Men det är inte bara poliser som ska leta efter Lisa Holm. Vid 11-tiden satte sig representanter för Missing People i ett möte med polisen, uppger organisationen, och de räknar med att ha hundratals frivilliga på plats redan under onsdagen.

– Vi har möte med polisledningen just nu. Nu tar man ut geografiska områden som ska sökas av i eftermiddag, säger Kenneth Söderlund, pressansvarig för Missing People, till Aftonbladet.

Klockan 16.00 kommer Missing Peoples sökningar att inledas.

Organisationen räknar med att hundratals frivilliga kommer sluta upp och leta efter den försvunna Lisa Holm på onsdagseftermiddagen.

– Det är ett fullständigt fantastiskt engagemang från ortsbefolkningen. Förhoppningen är kristallklar, att hitta henne vid liv. Det är det yttersta målet, säger Kenneth Söderlund.

Begär ut mobiltrafiken

Men polisen jobbar också med flera andra spaningsmetoder. Enligt lokala medier har en begäran om att få ta del av mobiltrafiken i området kring Blomberg lämnats in till tingsrätten. 

– Det är ofta sådant man kan ta till, om vi misstänker att det är ett människorov, säger Thomas Fuxborg.

Polisen ska också undersöka de kortbetalningar som genomförts på kafét under de senaste dagarna, uppger en källa till Aftonbladet. 

– Om vi misstänker att någon som varit inne på kafét har med saken att göra så blir det självklart för oss att undersöka betalningarna. Men det är massor av saker som vi alltid gör vid alla grova brott, säger Thomas Fuxborg, presstalesman för polisen i Västra Götaland.

Polisen har tidigare gått ut med följande signalement av försvunna Lisa Holm: Hon är 165 centimeter lång, har långt blont hår och smal kroppsbyggnad. Hon hade vid försvinnandet på sig en rosa/vit Henry Loyd-jacka, svarta Adidasbyxor eller jeans. 

Följ ämnen i artikeln