Löfven, Persson och Carlsson i sångkupp

Hemligt projekt om Socialdemokraternas historia

Av: Anette Holmqvist

Publicerad:
Uppdaterad:

26 år efter Ingvar Carlssons bejublade kongressrap ”Jag heter Ingvar” planeras en ny sångkupp inom Socialdemokraterna.

Stefan Löfven, Göran Persson och Ingvar Carlsson uppges enligt källor ha spelat in en ny låt – hos ex-abban Benny Andersson.

– Jag kan bekräfta att vi håller på med en kul grej för att uppmärksamma S spännande historia, säger Jesper Eneroth (S).

I Benny Anderssons studio på Skeppsholmen har ett hemligt projekt pågått. Det är Socialdemokraterna som arbetar med en inspelning där partiets mångåriga historia ska uppmärksammans. 2017 firade S 125-årsjubileum och nu i mars håller partiet kongress i Örebro.

1 av 3 | Foto: PETER KNOPP
Ingvar Carlsson under ett möte inför valet 1994.

Löfven, Persson och Carlsson

Enligt uppgifter till Aftonbladet planeras en rejäl överraskning för partimedlemmarna – som inkluderar en rad S-ledare.

Källor framhåller att både statsminister Stefan Löfven samt hans företrädare Göran Persson och Ingvar Carlsson är med i projektet. Om Håkan Juholt och Mona Sahlin också har någon del i det hela är dock oklart.

Överraskningar av detta slag har förekommit förut inom S – framför allt i samband med partiets kongressfester. Mest kända bidragen är Ingvar Carlssons rap ”Jag heter Ingvar” från kongressen 1993 och Thomas Bodströms schlagersång i rosa peruk från 2005.

”Hyrt in oss i studio”

Hos studion där inspelningen ska ha skett vill man ingenting säga utan hänvisar i stället till Jesper Eneroth, son till infrastrukturminister Tomas Eneroth och ansvarig för projektet inom S.

– Jag kan bekräfta att vi håller på med en kul grej för att uppmärksamma S spännande historia och att vi har hyrt in oss i en studio. Det är allt jag kan säga, säger Jesper Eneroth.

Inte heller presschefen i regeringskansliet, Odd Guteland, eller Stefan Löfvens pressekreterare har något att säga. Även de hänvisar till Eneroth.

• Vill du ha politiknyheter direkt i ditt flöde? Klicka här och gilla Aftonbladet Samhälle på Facebook!

Publicerad: