Spenatris
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-24
(25 minuter)
(4 personer)
Det här behöver du
2 vitlöksklyftor
2 msk currypasta på burk
1 msk olja
4 portioner kokt basmatiris
1/2 tärning eller 1 msk grönsaksfond
50 g torkade aprikoser
400 g kikärtor på burk
200 g fryst spenat
50 g jordnötter
salt
peppar
Så här gör du
1. Koka riset om du inte redan har överblivet kokt. Det går snabbast om du kokar risgrynen i mycket vatten – som med pasta. Prova om det är klart efter 10 minuter.
2. Skala och hacka vitlöken.
3. Fräs hacket på låg värme någon minut tillsammans med currypastan i oljan i en stor gryta eller kastrull.
4. Häll i buljongtärningen/fonden och 3 dl vatten. rör om.
5. Strimla aprikoserna grovt och lägg i grytan.
6. Öppna burken med kikärtorna, skölj av med kallt vatten och låt rinna av.
7. Lägg i riset, kikärtorna och spenaten i grytan. Puttra på låg värme tills spenaten tinat och blivit varm. Smaka av med salt och peppar.
8. Strö över jordnötterna och servera.
Hitta råvaran
Indiska currypastor finns numer i många livsmedelsaffärer. Leta efter märken som Sharwood’s eller Patak’s.