5 x äta

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-17

Wienerschnitzel är godare än den ser ut!

Wienerschnitzel

Maträtt som tillhör det österrikiska kökets mest berömda specialiteter. Den består av en dubbelpanerad skiva kalv- eller fläskkött som steks gyllenbrun och serveras med en citronskiva. Klassiskt tillbehör är potatissallad.

Sachertårta

Mäktig chokladtårta med aprikosmarmelad och chokladglasyr. Tårtan sägs ha skapats av Franz Sacher och originalreceptet är fortfarande hemligt. På Hotel Sacher avnjuter du den godaste (och dyraste) tårtbiten. Philharmonikerstrasse 4.

Apfelstrudel

Traditionellt bakverk som är en viktig del av det österrikiska köket. Apfelstrudel består av en tunn deg fylld med äppelskivor, kanel och russin. Bakas i ugn och serveras oftast varm med florsocker på toppen.

Frankfurter

Denna korv kan du att köpa i så kallade Würstelstand, korvkiosker, som finns över hela Wien. Den smala, ljusa korven serveras med senap och brödbiten Semmel. Prova även en Käsekrainer, korv fylld med ost.

Leberknödelsuppe

Kungen bland österrikiska soppor. Soppan innehåller små leverknyten som påminner som svenska kroppkakor. Annorlunda smakupplevelse, passar det inte beställer du in den klassiska Gulaschsoppan istället.