Sweet chili-kyckling

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-05

Det här behöver du

(4 personer)

4 kycklingklubbor

1 + 1 mak matolja

4 msk sweet chilisås

4 portioner ris

1 klyfta vitlök

400 g djupfrysta wokgrönsaker

3 msk soja

peppar

salt

Så här gör du

1. Sätt igång ugnen på 250 grader.

2. Lägg kycklingklubborna i en långpanna. Pensla dem först med 1 matsked olja sedan med sweet chilin. Salta och peppra.

3. Sätt in i ugnen och dra ner värmen till 175 grader. Klubborna är klara på 35 minuter. Kolla för säkerhets skull att de är genomstekta. Stick in en vass kniv i knäleden. Köttsaften som sipprar ut ska vara ofärgad.

4. Sätt igång riskoket.

5. Skala och finhacka vitlöksklyftan.

6. Hetta upp sista matskeden olja i en kastrull, gryta eller teflonpanna. Fräs vitlökshacket och de frysta grönsakerna på låg värme tills allt blivit genomvarmt. Rör i sojan när grönsakerna är klara.

7. Servera till riset och kycklingen.