Lax med apelsin-selleripuré

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-14

30 minuter

(4 personer)

Det här behöver du

4 portioner bandpasta

300 g rotselleri

2 potatisar

3 msk smör

1 apelsin

2 msk hackad persilja

500 g laxfilé, färsk eller fryst

1 msk olivolja

salt

peppar

Så här gör du

1. Skala och skär sellerin och potatisen i rätt stora bitar. Koka tills de är riktigt mjuka. Det tar ungefär 15 minuter, kanske lite längre tid för sellerin.

2. Sätt igång pastakoket.

3. Tvätta apelsinen och riv hälften av skalet.

4. Hacka persiljan.

5. Mosa de kokta potatis- och selleribitarna med en stavmixer, potatisstöt eller potatispress.

6. Blanda med smöret, apelsinskalet och persiljan. Salta, peppra och smaka av med pressad apelsin.

7. Skär laxen i portionsbitar (om den inte redan är i det tillståndet), olja in och stek på låg värme till precis genomstekt.

8. Servera fisken med pastan och sellerimoset.