Fiskbullar i vinsås
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18
25 minuter
Brukar bli lite fånigt när vardagsmaten ska lyxas upp som falukorvstournedos eller fiskpinnar Walewska men fiskbullar vinner faktiskt oerhört på en god sås.
(4 personer)
Det här behöver du
4 portioner råris
250 g sockerärtor
3 dl vitt vin
1/2 lök
2 dl vispgrädde
1 dl lätt-crème fraiche
1 burk fiskbullar i buljong, 375 g med spad
175 g kräftstjärtar i saltlake (1 burk)
4 msk hackad gräslök
Salt
Peppar
Så här gör du
1. Sätt igång riskoket. Gör som det står på påsen/paketet.
2. Koka upp 1 l vatten till sockerärtorna. Koka dem en minut, spola av med kallt vatten och låt rinna av.
3. Koka upp vinet.
4. Skala och hacka löken.
5. Koka vinet och löken tills hälften av vätskan är kvar.
6. I med vispgrädden och crème fraichen. Fortsätt att koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
7. Öppna fiskbullsburken och spola av dem. Värm i såsen.
8. Hacka gräslöken och vänd ner i såsen tillsammans med kräftstjärtarna. De ska bara bli varma, får de ligga i länge blir de bara sega.
9. Servera till riset och sockerärtorna.