Kyckling under täcket
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-24
(35 minuter)
(4 personer)
Det här behöver du
4 portioner ris
2,5 dl Kelda örtsmak
2 msk fransk senap
100 g riven ost
4 kycklingbröst
200 g frysta ärtor
salt
peppar
Så här gör du
1. Sätt igång ugnen på 200 grader.
2. Sätt igång riskoket.
3. Blanda ört-Keldan med senapen och den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg kycklingbrösten i en tajt ugnssäker skål eller långpanna. Ringla över ostsmeten och gratinera i ugnen i 25 minuter. Dra på med högsta värme och grill ett par minuter om anrättningen ser blek ut,
5. Koka upp vatten och koka ärtorna max ett par minuter,
6. Servera till riset och gratinerade kycklingen.
Vego-varianten
Ta quornfiléer i stället för kyckling och smula i en halv tärning grönsaksbuljong eller 1 msk grönsaksfond i Kelda-blandningen.
Tipset
Hittar du ingen Kelda med örtsmak så hackar du färska örter du gillar och blandar med 2,5 dl matlagningsgrädde. Kräver något mer arbete men blir godare.