Ludvig Åberg klättrar i Mexiko

TT

Publicerad 2023-11-04

Den svenske golfaren Ludvig Åberg gick andra rundan vid PGA-tourtävlingen i El Cabo i Mexiko på 65 slag, sju under par, och klättrade 19 platser i resultatlistan till en nionde plats.

Åberg ligger efter andra rundan, med sina totalt 133 slag, fem slag bakom ledande colombianen Camilo Villegas som gått både första och andra rundan på 64 slag.

Ludvig Åberg var nöjd efter att ha gjort sju birdies under rundan och säger i en intervju med PGA-tourens sajt att det faktum att han är en av favoriterna till att vinna i El Cabo ”är galet”.

– Men det är ingenting som jag kan kontrollera, det är bortom min kontroll. Det jag kan göra är att förbereda mig och spela så bra som jag kan och se hur långt det tar mig, säger Åberg till pgatour.com.

När det gällde den fina andrarundan tror Åberg att det var mycket tack vare bra puttar.

– Det känns som att jag fortsätter att jobba med samma saker med mina puttar, jag och min tränare. Vi försöker att inte ändra för mycket. När hastigheten väl är den rätta så brukar mina puttar normalt gå i. Jag försöker att göra samma sak om och om igen och vara konsekvent.

Svenske Ludvig Åberg klättrade i resultatlistan efter andra rundan vid PGA-tourtävlingen i Mexiko på fredagen. Arkivbild.

Följ ämnen i artikeln