Vittsjö höll på att precis som i hemmamötet tappa 1–0 till 1–2 mot Linköping.

Men fick under söndagen i stället revansch med samma siffror.

På övertid satte nämligen Mie Leth Jans vinstbollen – och ordnade så att skånskorna bara är fyra poäng efter LFC i tabellen.

Fyran Linköping och femman Vittsjö har på sistone varit två av damallsvenskans formstarkaste lag.

Efter hemska 1–7 borta mot tabellettan Rosengård hade östgötskorna plockat tio av tolv möjliga poäng på sistone med 8–2 i målskillnad.

Samtidigt hade skånskorna fyra raka segrar med totalt 9–3.

Kamp om tredjeplatsen

LFC hade chansen att utöka avståndet till tio poäng före Vittsjö och göra det till en kamp mellan två lag (tillsammans med trean Kristianstad) om tredjeplatsen som innebär kval till Champions League.

Och hemmalaget hade också de bästa möjligheterna i en annars chansfattig och jämn första halvlek.

Närmast att näta var Linköpings Rachel Hill – som efter en strålande aktion av Ronja Aronsson blev fri i 32:a minuten. Men gästernas målvakt Shannon Lynn svarade för en vass räddning, då hon styrde bollen till hörna.

Inte heller Frida Maanum kunde förvalta ett bra skottläge, precis utanför straffområdet, utan prickade över ribban.

Avgjorde på tilläggstid

I stället tog Vittsjö ledningen i 56:e minuten – efter en tilltrasslad situation fick Mie Leth Jans superträff. Bollen gick i en båge över LFC-målvakten Cajsa Andersson och in i mål via ribban.

Linköping jagade kvittering och att upprepa samma bedrift som i sommarens bortamöte – då man vände 0–1 till 2–1.

Och kvitteringen kom även denna gång – genom inhopparen Ebere Orji som lobbade läckert över en totalt felbedömande Lynn i sin utrusning.

Både gästernas Rebecca Quinnn (skott tätt utanför) och Maanum hade lägen att ge sitt lag ledningen på slutet – utan att lyckas.

Då – på övertid – satte Mie Leth Jans på hörna sitt andra mål som innebar 2–1 och full pott för Vittsjö.

Därmed är man uppe på 22 poäng – bara fyra efter Linköping.

Rättelse: I en tidigare version angavs fel målskytt vid 2–1 för Vittsjö. Rätt är Mie Leth Jans.