Norrköping förlänger med isländske talangen

TT

Publicerad 2020-08-05

Isländske tonårstalangen Ísak Bergmann Jóhannesson förlänger kontraktet med IFK Norrköping. Arkivbild.

Isak Bergmann Johannesson, 17, har tagit en ordinarie plats i IFK Norrköping och ses som en av allsvenskans främsta unga spelare.

Nu förlänger han med klubben.

Bergmann Johannesson har skrivit på ett avtal som sträcker sig fram till och med 2023. I och med att han är under 18 år får kontraktstiden inte vara längre.

"Jag är väldigt tacksam över att få fortsätta att utvecklas i Norrköping som fotbollsspelare och som person. Jag mår väldigt bra här i klubben och jag känner att jag blir bättre och bättre för varje träning och match", säger islänningen till IFK Norrköpings webbplats.

"Det är fantastiskt att Isak vill vara kvar hos oss. Det är, som många sett, en exceptionell spelare som varenda dag lär sin omgivning att man når framgång om man gör precis allt i sin makt för att bli så bra man kan bli. Det är en ynnest att jobba med Isak", säger Norrköpings manager Jens Gustafsson.

Isak Bergmann Johannesson har startat i nio raka matcher den här säsongen. Han har visat sin mångsidighet och redan spelat i fyra olika positioner – som central mittfältare, yttermittfältare, anfallare och som offensiv vänsterback.

Följ ämnen i artikeln