Rolfö stolpträff från mål i Barcadebuten

Lasse Mannheimer/TT

Publicerad 2021-09-04

Fridolina Rolfö, här i den svenska landslagströjan, fick hoppa in när hennes nya klubb Barcelona tog en storseger i ligapremiären. Arkivbild.

Fridolina Rolfös tävlingsdebut i Barcelonatröjan är avklarad, och den svenska fotbollsstjärnan var en stolpträff ifrån att bli målskytt direkt.

Seger blev det ändå, 5–0 mot Granadilla.

När Rolfö byttes in i den 72:a minuten hade hemmalaget, regerande mästaren Barcelona, redan en 4–0-ledning mot Granadilla och matchen var avgjord.

Kort därefter var den svenska anfallsstjärnan, som anslöt från tyska Wolfsburg i somras, nära att utöka till 5–0. Rolfö fick ett friläge till vänster i straffområdet och placerade skottet förbi den utrusande målvakten, men i stolpen och ut.

Någon minut senare fick hon i stället från nära håll se Clàudia Pina fastställa slutresultatet till just 5–0.

Barcelona radade upp målchanser från start och när det väl lossnade – 19-åriga Bruna Vilamala satte 1–0 och 2–0 inom loppet av ett par minuter – var det inget snack.

Alexia Putellas satte 3–0 från nära håll tio minuter in i andra halvlek och i den 69:e minuten nickade Patricia Guijarro in 4–0.