Olsson hjälte för Norwich

Uppdaterad 2019-08-01 | Publicerad 2016-04-02

Fotboll. Martin Olsson kan ha skjutit Norwich till nytt kontrakt i Premier League.

Landslagsbacken avgjorde bottenmötet med Newcastle i den tredje tilläggsminuten, 3-2.

Martin Olsson hade inte gjort mål i Premier League-fotbollen sedan tiden i Blackburn, säsongen 2010-2011.

Han valde rätt tillfälle att slå till igen.

Norwich hade tappat 1-0 till 1-1 och 2-1 till 2-2 i den oerhört viktiga matchen mot Newcastle när den 27-årige vänsterbacken fyllde på framåt. Bollen studsade rätt i Newcastles straffområde och hamnade framför Olsson vars skott gick mellan benen på en försvarare och utom räckhåll för målvakten Karl Darlow.

I och med Olssons mål har Norwich, som befinner sig på rätt sida nedflyttningsstrecket, fyra poäng ned till Sunderland och sex till Newcastle med sex matcher kvar.

Iwobi imponerar

I andra änden av tabellen krympte trean Arsenal avståndet till tabellettan Leicester till åtta poäng, tack vare 4-0 (2-0) hemma mot Watford.

Den unge nigerianen Alex Iwobi fortsätter att imponera. 19-åringen gjorde 2-0-målet i slutet av första halvlek. Alexis Sánchez, Héctor Bellerín och Theo Walcott stod för de övriga fullträffarna på Emirates Stadium.

Mellan Leicester och Arsenal finns Tottenham, som hamnade i underläge borta mot Liverpool när Philippe Coutinho behärskat placerade bollen intill Hugo Lloris vänstra stolpe fem minuter in i andra halvlek. Tolv minuter senare vände engelske landslagsanfallaren Harry Kane bort Dejan Lovren och kvitterade till 1-1. Det oavgjorda resultatet innebär att Leicester leder Premier League med fyra poäng inför söndagens hemmamöte med Southampton.

Mörkt för Black

Det spelar ingen roll vad som görs i Aston Villa. Laget fortsätter att förlora.

Den nye tränaren Eric Black, nummer tre på posten för säsongen, fick en svart start vid sidlinjen när Chelsea enkelt hämtade tre poäng på Villa Park, 4-0 (2-0). Birminghamlaget är fast förankrat längst ned i tabellen. Jumbon har 15 poäng upp till Norwich med 18 att spela om.

Chelseas januariförvärv Alexandre Pato, inlånad från brasilianska Corinthians, gjorde mål i sin debut för nya klubben. Den 26-årige brasilianen hoppade in för Loïc Rémy i den 23:e minuten och hans straffmål på tilläggstid i första halvlek betydde 2-0. Även Ruben Loftus-Cheek gjorde sitt första Premier League-mål. Den engelske U21-landslagsmannen öppnade målskyttet i den 26:e minuten. Pedro gjorde både 3-0 och 4-0.