Skadade Popp missade finalen: "Lider med henne"

Anton Johansson/TT

Publicerad 2022-07-31

Alexandra Popp, i mitten till vänster, fick se finalen från sidlinjen.

Tysklands lagkapten och målspruta Alexandra Popp är muskelskadad och kunde inte delta i EM-finalen mot England på Wembley.

Tyskland förlorade finalen med 1–2 efter förlängning.

– Jag lider verkligen med henne, säger Lena Oberdorf.

Den 31-åriga stjärnanfallaren, som gjorde sex mål på fem matcher under fotbolls-EM i England, värmde upp på finalarenan Wembleys gräs inför matchen.

Kort före avspark meddelade det tyska fotbollsförbundet på damlandslagets Twitter att hon inte kunde starta finalen på grund av muskelproblem.

När nationalsångerna spelades före matchen stod Alexandra Popp upp, med matchtröjan på sig, vid sidlinjen. Något spel blev det dock inte i finalen, som Tyskland förlorade mot värdlandet England med 1–2 efter förlängning.

– Jag lider verkligen med Popp. Hon är fantastisk och har haft så många bra matcher. När du inte kan spela finalen gör det ont, speciellt när det händer på uppvärmningen. Jag känner verkligen med henne och hon är så klart en spelare man behöver i finalen, säger Oberdorf.

Lea Schüller tog Popps plats som central anfallare i Tysklands startelva.

– Men jag var tvungen att stänga av huvudet. Vad Lea gjorde, hon visste inte att hon skulle spela och vad hon gjorde i dag var fantastiskt. Vi kan vara stolta över vad vi gjorde, säger Oberdorf.

Högeryttern Svenja Huth bar lagkaptensbindeln i stället för Popp.