Besvikelse - men ändå optimism

Uppdaterad 2019-08-01 | Publicerad 2016-06-14

Fotboll. Besvikelse över prestationen, men också en insikt om att inget är varken vunnet eller förlorat än.

– Det var inte så att vi satt och skrattade och hade kul, men vi är med och vet att vi kan bättre, säger Martin Olsson.

Dagen efter EM-premiären mot Irland riktades blickarna mot fredag, mot Italien i Toulouse.

Kvällen hade hunnit bli natt när ett något stukat landslag checkade in på EM-basen i Pornichet efter flygresan hem från Paris.

Ankomsten blev något försenad.

Kim Källström och Andreas Isaksson fastnade i dopningskontrollen på Stade de France. Det där med att tömma blåsan på de nödvändiga dropparna kan vara ganska knivigt efter match.

– Ett tag funderade vi på att ta dem i en bil. Det var på håret att de hann med planet. De är alltid tillsammans, till och med lotten för dem tillsammans, säger landslagschefen Lasse Richt och skrattar åt att just de gamla kompisarna Källström och Isaksson fick lämna kissprov.

Mycket snack i pausen

Annars var det inte mycket plats för skratt i den mixade zonen på tisdagen. Ett gäng rätt besvikna ledare och spelare dök upp, samtliga fast beslutna om att som det såg ut långa stunder mot Irland får det inte se ut på Stadium Municipal på fredag.

– Som matchen gestaltade sig var spelarna besvikna att vi inte gjorde ett mål till för man vill alltid vinna. Men med lite distans så var väl inte första halvlek den bästa i livet. Men vi är med, vi är med till sista matchen och har allt i våra egna händer och det är skönt, säger Richt.

Både han och spelarna viftade bort uppgifterna om att det skulle ha varit rätt hårda ord i omklädningsrummet i pausen.

– Det är klart att det blir snack. Det är där man har chansen att snacka. Det vore konstigt annars, säger Richt.

TT: Ett högre tonläge?

– Det där med tonläge...

TT: Engagemang då?

– Det är ett bättre ord.

Vänsterbacken Martin Olsson:

– Tjafs och lite heta diskussioner. Det är så det ska vara. Någon måste påpeka att vi måste höja oss. Zlatan (Ibrahimovic) var en som gjorde det, Kim en annan. Vi höjde oss i alla fall lite i andra, säger han.

Mer på tå mot Italien

Vad tar ni med er mot Italien?

– Startar vi på samma sätt som vi spelade efter 60 minuter kommer det att bli mycket bättre. Förhoppningsvis är vi mer på tå, mer hungriga efter att skapa chanser. Vi måste hjälpa varandra, hjälpa den som håller i bollen och passa bollen snabbare.

Kritiken hemifrån var hård, men Victor Nilsson Lindelöf tar rätt lätt på den.

– Vi har en poäng nu och vi har alla chanser i världen att gå vidare om vi vinner. Det är bara att se det positivt. Varför skulle vi inte kunna gå vidare?

Goda möjligheter

Oscar Lewicki fyller i:

– Mitt glas är definitivt halvfullt. Jag har slagit Italien förut, även om det inte har varit på A-lagsnivå, och tycker att vi har goda möjligheter att gå vidare. Vi ligger tvåa i gruppen. Vi har två matcher kvar att spela, där vi egentligen behöver vinna en, känns det som, för att gå vidare. Det känns som att det finns stora möjligheter. Det är inspirerande och kul att det är på det sättet.

I samma optimistiska fålla står Erik Johansson.

– Vi tror på det här och är övertygade om att vi kan ta oss vidare. Inget är omöjligt. Vi har en positivitet i truppen.

Pornichet, TT: utsända

Följ ämnen i artikeln