Hemmastarka Burnley tog poäng av Chelsea

Uppdaterad 2019-08-01 | Publicerad 2017-02-12

Fotboll. Topplaget Chelsea fick bara med sig 1-1 mot nykomlingen Burnley.

– I slutändan får vi vara nöjda med en poäng, säger Chelseas målvakt Thibaut Courtois.

I bottenstriden gjorde Martin Olsson sitt första mål för Swansea i 2-0-segern mot Leicester.

Burnley, som tagit alla sina poäng utom ett på hemmaplan, fortsätter att visa att man är ett av ligans starkaste hemmalag - även när serieledaren Chelsea kommer på besök.

Chelsea fick visserligen en lyckad start där ett snabbt anfall avslutades med att Pedro sköt in 1-0 redan efter sju minuter. Men Burnley skulle komma tillbaka efter ett vackert frisparksmål signerat Robbie Brady som satte bollen rakt upp i krysset.

– Det var en fantastisk frispark. Jag kunde inte göra mycket mer, jag hade fingertopparna på den men det räckte inte, säger Chelsea-målvakten Courtois i Viasat.

City kan ta in

Matchen jämnades ut, men några fler mål blev det inte i matchen som slutade 1-1.

– Vi började bra, men efter deras mål kan vi inte riktigt hitta tillbaka till vårt spel eller skapa några chanser. Det är en svår bortamatch och i slutändan får vi vara nöjda med en poäng. Det var en dålig plan och väldigt kallt, förhållandena var inte bra för oss, säger Courtois.

Chelsea har fortfarande en trygg ledning i Premier League, tio poäng före Tottenham och Arsenal.

Manchester City kan dock komma lite närmare under måndagen - vid seger mot Bournemouth borta minskar avståndet till Chelsea till åtta poäng när 13 omgångar återstår.

Olssons första mål för Swansea

I bottenstriden tog Swansea tre viktiga poäng efter 2-0 hemma mot Leicester. Den svenske landslagsbacken Martin Olsson fick göra sitt första mål i Swansea-tröjan när han satte 2-0 i den första halvleken efter ett fint anfall. Olsson fick bollen till vänster utanför straffområdet där han fick en stor yta ensam med målvakten och distinkt sköt in bollen i mål.

Förra årets sensation och ligasegrare Leicester fortsätter att ha stora problem och inte gjort ett enda mål i Premier League under 2017.