Källström tror på bättre Djurgården

Publicerad 2017-04-03

Fotboll. Kim Källström var besviken men inte orolig.

Hemvändare tror Djurgården kommer att bli bättre.

– Vi behöver bara bli mer samspelta, sade han efter 0-2 i premiären mot Sirius.

Djurgården plockade in spelare in i det sista. Tre av dessa fick chansen från start i hemmapremiären mot Sirius: Jonas Olsson, Felix Beijmo och Gustav Engvall.

Till en början såg det även bra ut men efter Sirius Kingsley Sarfos två snabba mål - i 54:e och 55:e minuten - försvann organisationen och någon upphämtning var det då inte tal om.

– Nu fick vi in mycket folk i sista minuten men samtidigt är det så det är, sade Kim Källström.

– Det här en del av spelet, och vi har dem hellre i vårt lag än inte alls. Det är inget som vi kan gömma oss bakom.

"Bättre samspel"

Besvikelsen var så klart stor efter förlusten. Men någon oro var det dock inte tal om.

När Kim Källström summerade säsongens första allsvenska match visade han det finns en tro på spelartruppen och att det nu bara handlar om att göra det bästa av tiden för att hitta rätt i matcherna som kommer.

– Förhoppningsvis kan vi hitta ett bättre samspel i matcherna som kommer, sade han.

– Vi måste få med oss bollen lite nu i början när vi bygger upp något, men det kan man inte säga att vi har haft. Det är synd.

Efter en 14 år lång utlandskarriär valde Källström att vända hemåt. Mittfältaren, som under perioden hunnit representera Rennes, Lyon, Spartak Moskva, Arsenal och Grasshoppers, bestämde sig då för att ta vid där han slutade - i Djurgården.

Spelstilen och gesterna var desamma som senast.

Positionen var dock en helt annan.

Startade lågt

34-åringen tog visserligen plats centralt i planen men den här gången var utgångspunkten lägre och spelet handlade mer om att ligga bakom offensiven med fina bollar.

Till en början såg det även lovande ut. Källström hittade Gustav Engvall, lån från Bristol City, med flera långa, svepande bollar.

Men då effektiviteten varken fanns hos Engvall, Margnus Eriksson, Tinotenda Kadewere eller någon annan spelare tvingades hemmalagets spelare lämna arenan utan någon fullträff.

– Det såg ut som det har gjort innan, vi har problem i båda straffområdena, sade Källström.

– Om det är något vi ska ta med oss är att vi försöker, vi fajtas genom hela matchen. Det är lätt att man lägger ner men det tycker inte jag att vi gör.

Özcan Melkemichel, Djurgårdens tränare: var inne på samma linje:

– Vi spelade oss fram på ett bra sätt men vi ska klara av att skapa bättre möjlighet än vad vi gör. Vi hade kontroll på matchen i första halvlek. Efter målen tycker jag vi tappade i princip det mesta. Organisatoriskt såg det inte bra ut, sade han.

TT