Vingklippt Manchester City vidare

Uppdaterad 2016-03-16 | Publicerad 2016-03-15

Fotboll. Manchester City promenerade till sin första kvartsfinal i Champions League, via 0-0 hemma mot Dynamo Kiev och 3-1 totalt.

Men två tunga skador förstörde segerfesten.

Manchester City är vidare till kvartsfinal i Champions League-fotbollen men returmötet med Dynamo Kiev innebar också att lagets möjligheter i fortsättningen av Europas finaste klubbturnering sannolikt minskade betydligt.

I den sjunde minuten tvingades den skadeförföljde lagkaptenen Vincent Kompany lämna planen. Den belgiske landslagsmittbacken signalerade direkt för byte efter att ha jagat i kapp en boll vid egen straffområdesgräns - och satte sig frustrerat på gräsmattan. Enligt tränaren Manuel Pellegrini handlar det om ännu en vadskada, Kompanys 14:e sedan han anlände till Manchester City 2008.

– Det är en muskelskada. Normalt innebär det en månad (utan spel), sade Pellegrini som därmed ser ut att få klara sig utan Kompany i kvartsfinalerna.

I den 24:e minuten tvingades även Kompanys mittbackskollega Nicolás Otamendi kasta in handduken - men argentinaren ska enligt Pellegrini vara tillbaka i spel inom några dagar.

Ingen dramatik

Själva matchen var odramatisk. Med 3-1 i ryggen från bortamötet behövde Manchester City-spelarna inte förta sig - och gjorde det sannerligen inte heller. Tempot var lågt, passningarna gick huvudsakligen i sidled och chanserna var lätträknade. Hemmalaget hade ett enda avslut på mål.

Samtidigt var Dynamo Kiev inte tillräckligt spetsigt för att skapa spänning i dubbelmötet.

Juanfran hjälte

Det var åtskilligt mer dramatiskt i tisdagens andra åttondelsfinal.

Atlético Madrid och PSV Eindhoven började om på 0-0 efter det mållösa mötet i Nederländerna. Hemmalaget på Vicente Calderón hade det mesta av spelet och de flesta avsluten, men bortalagets chanser var minst lika vassa.

När matchklockan närmade sig 60 minuter var Jürgen Locadia centimeter från att lägga Atlético i brygga, när hemmamålvakten Jan Oblak styrde skottet i egen stolpe. Returen studsade ut till Luuk de Jong men lagkaptenen fick inte kontroll på nicken och kunde inte utnyttja det övergivna målet framför honom.

I den 86:e minuten kvitterade Fernando Torres till 1-1 i ramträffar, när PSV-målvakten Jeroen Zoets fick en handske på hans rappa skott.

Något mål blev det inte och efter 210 mållösa minuter, plus tillägg, avgjordes åttondelsfinalen på straffar.

Lagen satte de första 14 innan PSV:s inhoppare Luciano Narsingh prickade ribban. Juanfran tog vara på möjligheten och sköt Atlético Madrid till kvartsfinal.