Svenskt depp efter semifinalförlusten mot Tjeckien. André Burakovsky (29), Isac Lundeström (37) och i bakgrunden Marcus Johansson ska försöka ladda om för bronsmatchen mot Kanada.

Två förlorare i semifinalspelet – nu ska Sverige eller Kanada avsluta VM med att ta hem en bronsmedalj.

Vad: Ishockey-VM, bronsmatch.

När: Söndag kl 15.20.

Var: O2 Arena, Prag.

Tv/radio: TV6/Viaplay, P4 Radiosporten.

Vägen till bronsmatchen, Sverige: USA 5–2, Polen 5–1, Tyskland 6–1, Kazakstan 3–1, Lettland 7–2, Frankrike 3–1, Slovakien 6–1, Finland (kvartsfinal) 2–1 efter förlängning, Tjeckien (semi) 3–7.

Kanada: Storbritannien 4–2, Danmark 5–1, Österrike 7–6 efter förlängning, Norge 4–1, Finland 5–3, Schweiz 3–2, Tjeckien 4–3 efter förlängning, Slovakien (kvart) 6–3, Schweiz (semi) 2–3 efter straffar.

Orkar Sverige ladda om? Ända sedan första VM-dagen har spelarna i Tre Kronor talat om guld som det stora målet. Orkar spelarna resa sig efter genomklappningen och 3–7-förlusten mot Tjeckien i semifinal? Sverige har inte tagit VM-medalj sedan guldet i Köpenhamn 2018.

Världsmästare i fjol: Kanada vann VM-guld förra året i Tammerfors och fick en svit på fyra raka finaler bruten av Schweiz. Senast laget spelade om bronset var 2018 i Köpenhamn, då blev det stryk mot USA.

Det händer vid oavgjort: Om det är oavgjort efter 60 minuters spel blir det förlängning, i max tio minuter, med spel tre mot tre. Första målet vinner. Om det är mållöst efter tio minuter blir det straffläggning med fem straffar vardera av olika straffskyttar. Om det fortfarande är oavgjort blir det sudden death-straffar, en omgång i taget, med fritt val av straffskyttar.

Finalen: Spelas mellan Schweiz och Tjeckien på söndagskvällen, start klockan 20.20.