Degerfors drar iväg efter Halmstads tapp

TT

Publicerad 2020-08-08

Villiam Dahlström (höger) gjorde två mål för Degerfors när AFC Eskilstuna besegrades med 5–0. Arkivbild.

Degerfors fortsätter att gå starkt i superettanfotbollen och slog nästjumbon AFC med 5–0.

Efter Halmstads tapp hemma mot Gais utökar laget sin serieledning.

Johan Bertilsson öppnade målskyttet när han i slutet på den första halvleken prickade in sitt sjunde för säsongen. I andra halvlek utökade Villiam Dahlström sedan till 2–0.

Duon dubblade sedan ledningen med två retfullt enkla mål. Bertilsson plockade upp AFC-målvakten Josh Wicks retur och satte dit trean innan Dahlström på ett snarlikt sätt tryckte in 4–0.

Innan det var över hann inbytte Ferhad Ayaz också med att placera in 5–0.

Degerfors, som tog sin tredje raka seger, leder tabellen på 26 poäng. AFC Eskilstuna är näst sist med åtta inspelade poäng.

Tvåan Halmstad halkar efter sedan man tappat två poäng hemma mot tolvan Gais. Matchen slutade 0–0.

Jönköping södra klättrar upp på fjärde plats efter 1–0-segern hemma mot Umeå. Dzenis Kozica gjorde matchens enda mål i den 80:e minuten. Umeå ligger 14:e plats, vilket innebär nedflyttningskvalplats.

Dalkurd spelade 2–2 hemma mot Norrby. Norrby tog ledningen två gånger om innan John Stenberg satte kvitteringsmålet i den 71:a minuten. Dalkurd ligger nia i superettan medan Norrby är sjua.