Edsbyn kvitterade mot Bollnäs – i "Bandykyrkan"

TT

Publicerad 2024-02-22

Martin Frid och Edsbyn slog Riku Hämäläinen Bollnäs i den andra SM-kvartsfinalen och kvitterade till 1–1 i matcher. Arkivbild.

”Bandykyrkan” var till slut öppen – då vann Edsbyn hemma mot Bollnäs i Hälsingederbyt med 5–2 och kvitterade till 1–1 i matcher i kvartsfinalserien.

Regerande mästarlaget Västerås har 2–0 mot Sandviken efter seger med 5–2 på bortais.

Inför SM-slutspelet i bandy kom beskedet att Edsbyns hemmaarena ”Bandykyrkan” var tvungen att stängas av säkerhetsskäl. Det fanns en rasrisk som i teorin redan borde ha fått arenan att rasa ihop, menade byggnadsinspektörer.

I veckan tvärvände dock kommunen och när den andra kvartsfinalen mot Bollnäs spelades kunde Edsbyn vinna med 5–2.

Hemmalaget ledde med 2–0 i paus och gick upp till 4–0-ledning efter en timme. Bollnäs reducerade kort därefter, men Vadim Arkhipkin kunde med sitt andra mål för kvällen punktera matchen med sitt 5–1-mål i den 78:e minuten. Därmed är det kvitterat till 1–1 i matcher i kvartsfinalserien.

Regerande mästarlaget Västerås körde över Sandviken i den första kvartsfinalen med hela 12–3 på hemmais. På bortaplan blev det en ny seger för Västerås – 5–2 – och därmed leder VSK med 2–0 i matcher.

– Vi ska göra allt för att döda den här serien på lördag, säger Västeråstränaren Michael Carlsson i Bandypuls sändning.