Hampus Lindholm matchhjälte mot Pittsburgh

Emma Gyllestad/TT

Publicerad 2022-11-02

Bostons Hampus Lindholm (mitten) kramas om av Brad Marchand och Patrice Bergeron efter segermålet.

Hampus Lindholm blev Bostons matchhjälte i NHL.

Svensken gjorde det avgörande målet och svarade för totalt fyra poäng när Pittsburgh besegrades på bortaplan.

Erik Karlsson gjorde hattrick när hans San Jose mötte Anaheim, men det räckte inte då han också missade sitt skott i den avgörande straffläggningen. Anaheim vann med 6–5.

– Jag har känt mig rätt säker på mitt spel, säger Lindholm efter matchen.

Pittsburgh ledde med 5–2 i slutet av andra perioden.

Men sedan blev det inte något mer från hemmalaget samtidigt som gästerna från Boston lyckades få in tre puckar innan slutsignal – samtliga framspelade av Hampus Lindholm.

”Hockey i 60 minuter”

Med knappt en och en halv minut kvar av förlängningen avgjorde så Lindholm med ett handledsskott från ena tekningscirkeln – matchen slutade 6–5 till Boston.

– Vi hamnade lite efter där i början. Men det är hockey i 60 minuter, så man försöker bara hålla ut. I kväll var en sådan kväll när det gick vår väg, säger Lindholm.

Linus Ullmark, som hade släppt in fem puckar på 23 skott, ersattes av Jeremy Swayman i Bostonburen i mitten av andra perioden. Swayman höll då tätt men ådrog sig en skada i början av tredje och Ullmark fick chansen igen. Den här gången lyckades han stoppa allt som kom i hans väg.

Rickard Rackell gjorde ett av Pittsburghs mål, hans femte den här säsongen.

Hattrick av Karlsson

Av nattens övriga NHL-möten var det fler som avgjordes i förlängning – nämligen New York Rangers-Philadelphia (1–0 till Rangers) och Washington-Vegas (3–2 till Vegas).

Mötet mellan San Jose slutade också oavgjort och där räckte det inte med förlängning utan matchen avgjordes med straffläggning.

Under ordinarie speltid hade San Joses Erik Karlsson gjort karriärens första hattrick, liksom en assist. Men under straffläggningen räddade Anaheims målvakt Anthony Stolarz Karlssons skott och säkrade Anaheims vinst, 6–5.

Anaheims Isac Lundeström, Jakob Silfverberg och John Klingberg noteras för varsin assist.

Rättad: I en tidigare version uppgavs felaktigheter kring Erik Karlssons hattrick. Rätt är att det var hans första i karriären.