Svenska stjärnor kan stärka Ryder Cup-aktier

Uppdaterad 2018-09-25 | Publicerad 2018-01-11

Golf. Sveriges bästa herrgolfare gör årsdebut i samma lag när Europa möter Asien i Kuala Lumpur i helgen.

– Det känns extra speciellt under ett Ryder Cup-år, säger Alex Norén.

Det är Ryder Cup-år. Då gör de svenska golfstjärnorna Henrik Stenson, världsnia, och Alex Norén, 19:e, årsdebut i lagtävlingen Eurasia Cup.

Eftersom dansken Thomas Bjørn är kapten för Europa i Malaysia i veckoslutet precis som i prestigemötet med USA utanför Paris i höst innebär matchen mot Asien en första möjlighet att imponera på chefen.

– Det blir en superstart på säsongen. Jag var inte med i laget för två år sedan men nu är jag glad att vara här. Jag har inte spelat så många lagtävlingar tidigare så det är ganska stort för mig, säger Alex Norén till Svensk Golf.

På fredagen spelas sex fyrbollsmatcher, på lördag sex foursomematcher och på söndag tolv singlar. Norén inleder i par med irländaren Paul Dunne mot Hideto Tanihara, Japan, och Phachara Khongwatmai, Thailand. Stenson spelar med fransmannen Alex Lévy och möter Kang Sung-Hoon, Sydkorea, och Poom Saksansin, Thailand.

Norén är inte rädd för att ringrosten ska förstöra hans chanser att ta sig in i Europalaget i Ryder Cup.

– Efter alla sina år som spelare ute på touren tror jag Thomas (Bjørn) vet att det allra viktigaste är att spela bra när det verkligen gäller, säger han.

TT

Följ ämnen i artikeln