Linköping hakar på i guldstriden efter ny seger

Publicerad 2022-10-16

Linköping besegrade Piteå och hakar på i SM-guldstriden. Arkivbild.

Linköping bortabesegrade Piteå med 1–0 i damallsvenskan.

Därmed fortsätter Linköping att haka på i SM-guldstriden.

Tvåan Linköping har nu fem poäng upp till serieledande Rosengård – tre omgångar återstår. Detta efter att Nellie Karlsson fört upp Linköping i ledning i den 37:e minuten i matchen mot Piteå. Målet blev matchens enda.

Därtill fortsätter även Häcken att haka på i toppstriden. Detta genom att bortaslå Kalmar med 2–1. Häckens mål gjordes av Stine Larsen och Anna Anvegård. Kalmars enda mål gjordes på straff i slutminuterna.

Samtidigt förlorade Kristianstad hemma mot Örebro med 2–3.

Örebro tog ledningen, med både 1–0 och 2–0 innan Kristianstad reducerade i efter 61 minuters spel. Två minuter senare rasslade det i nätmaskorna igen – Örebros mittfältare Katie Lockwood gjorde 3–1. Målet var hennes andra i matchen.

I slutminuterna reducerade Kristianstad till 2–3, men närmare än så kom man inte.

Det innebär att Häcken är ny tabelltrea, två poäng bakom Linköping och en poäng före fjärdeplacerade Kristianstad.

Avståndet upp till Rosengård för Häcken är sju poäng.