Ronaldos vrist sänkte Barcelona

Uppdaterad 2019-07-15 | Publicerad 2016-04-03

Fotboll. Real Madrid såg till att stärka självförtroendet inför de avgörande månaderna av säsongen.

Med en man utvisad vann Real med 2-1 över Barcelona - som nu har två Madridlag flåsande i nacken i toppen av La Liga.

Inledningen av lördagens "El Clásico" präglades av hyllningarna till den nyligen bortgångne Barcelona-ikonen Johan Cruyff.

De närmare 100 000 åskådarna på Camp Nou hjälpte med färgade pappersark till att forma orden "Gràcies Johan" - "Tack Johan" på katalanska - bredvid en Barcelona-tröja med nummer 14 längs ena långsidan. På det följde en videohyllning och en tyst minut för nederländaren Cruyff, som spelade fem säsonger i Barcelona i mitten av 1970-talet och som dessutom som tränare ledde laget till fyra raka ligatitlar 1991-1994 och seger i Europacupen 1992.

Vände underläge

Gerard Piqué gav "Barça" ledningen i den 56:e minuten, sedan han lyckats göra sig fri från Real-försvararen Pepe på en hörna och distinkt nickat bollen förbi den annars storspelande Keylor Navas i Real Madrids mål.

Karim Benzema, som missade ett jätteläge i den första halvleken, kvitterade bara ett par minuter senare när han med en sidledscykelspark tryckte dit ett inlägg från Toni Kroos.

Gareth Bale nickade sedan bollen i mål, men domaren valde att inte godkänna det. Några minuter senare kunde dock Bale servera Cristiano Ronaldo som satte dit 2-1 för Real Madrid, som fick avsluta matchen med tio man sedan Sergio Ramos fått sitt andra gula kort i 84:e minuten.

Kryper närmare

Det var portugisens 29:e ligamål för säsongen, och han toppar skytteligan tre mål före Barcelonas Luis Suárez.

Därmed satte Real Madrid punkt för Barcelonas svit på 39 raka matcher utan förlust.

På tisdag kommer tabelltvåan Atlético Madrid till Camp Nou för det första kvartsfinalmötet i Champions League. På lördagseftermiddagen värmde Diego Simeones mannar upp genom att köra över Betis med 5-1.

Barcelona leder fortfarande La Liga, sex poäng före Atlético Madrid och ytterligare en poäng före Real.

John Guidetti kom in i den 73:e minuten när hans Celta Vigo kryssade mot Deportivo de La Coruña. Ställningen var då 1-1, som också blev slutresultatet, efter att den förre AIK-spelaren Celso Borges först gett Deportivo ledningen och Nolito kvitterat för Celta.