Kritik mot landslaget efter premiären

Uppdaterad 2018-07-03 | Publicerad 2015-06-09

Fotbolls-VM. Det svenska landslaget fick en rejäl smäll mot Nigeria i VM-premiären.

Och kritiken från landets krönikörer var stundtals lika hård.

"Vill inte vara domedagsprofet, men det här äventyret kan vara över redan efter gruppspelet" skriver till exempel Sydsvenskans Max Wiman.

3-3-mötet i VM-premiären imponerade inte på tidningskrönikörerna. Här följer ett litet svep av vad de skrev.

Thomas Pettersson, Expressen:

"Nigeria är alltså rankat 33:a i världen. Mot Sverige hade detta Nigeria 1) mest bollinnehav, 2) flest skott på mål, 3) överlägset flest chanser överhuvudtaget. Efteråt tackade Nigerias spelare Gud för poängen. Själv tackar jag samme man för att det nigerianska försvarskaos som ändå gav Sverige två av sina målen".

Anders Lindblad, SvD:

"Nej, det var inte alls den här öppningen Pia Sundhage och Sverige ville ha, men inte desto mer oväntat med tanke på hur spelet sett ut under året. Försvarsspelet håller inte, så enkelt är det".

Blev frånåkta

Jennifer Wegerup, Aftonbladet:

"Hade Nigeria spelat lite mer discplinerat kunde det slutat med storförlust"

Eric Hilmersson, GP:

"Men den andra halvleken blev en fullständig mardröm spelmässigt och jag kan fortfarande inte riktigt fatta att Sverige klarade sig undan en förlust. Ytterbackarna fortsatte att bli frånåkta av Oshoa och gänget, innerbackarna fick kramp, Caroline Seger slog bort passning på passning och där framme hittade Schelin inga ytor för sina långa ben."

"Hemma till midsommar"

Johan Esk, DN:

"Pia Sundhage leder Sveriges landslag och ska inte vara förvånad om hon och hennes lag är hemma till midsommar, när gruppspelet är över. Seger och Schelin måste inse att VM har börjat, annars är det snart slut för Sverige. Jag hade små förväntningar på Sverige inför VM. De är ännu mindre efter första matchen.

Max Wiman, Sydsvenskan:

"Frågan är vad som händer mot ett bättre lag som USA. Tyvärr tror jag både ni vet svaret lika bra som jag. Vill inte vara domedagsprofet, men det här äventyret kan vara över redan efter gruppspelet. Halmstrået heter nog Australien i gruppavslutningen"

TT

Följ ämnen i artikeln