Publicerad 2023-07-27

Hammarbys Jusef Erabi kunde inte få hål på Twente. Arkivbild.

Hammarby stod inför en tuff uppgift borta mot Twente från Nederländerna.

Och dessvärre, för de grönvita, lyckades man inte bjuda på någon skräll i Conference League-kvalets andra runda.

1–0 till Twente betyder att Hammarby får försöka vända på dubbelmötet hemma i Stockholm.

Hammarby kom till spel utan försvarsklippan Edvin Kurtulus, som fick en smäll mot huvudet senast mot Brommapojkarna (0–1). Mittbackspar blev istället Nathaniel Adjei och Shaquille Pinas. Trots den svenske landslagsmannens frånvaro höll Hammarby hemmalaget borta från de allra hetaste målchanserna under den första halvleken.

I stället dröjde det till början av den andra halvleken innan Twentes Sem Steijn kunde spräcka målnollan för hemmalaget efter en hörna. Det rödklädda hemmaspelarna fortsatte sedan jakten på att utöka sin ledning, men utan att lyckas. Matchen slutade 1–0 till Twente.

Returmötet i Stockholm spelas nästa torsdag.

Går Hammarby vidare ställs Stockholmarna mot vinnarna mellan Kecskeméti från Ungern eller Riga FC från Lettland. Det första mötet mellan lagen slutade 2–1 till hemmalaget hemma i Ungern.