Bella Franzén/TT

Publicerad 2020-12-27

West Bromwichs Semi Ajayi nickade in kvitteringen mot Liverpool.

West Bromwich fortsätter plocka poäng mot topplagen.

Bortamötet med ligaledande Liverpool slutade 1–1 efter en sen kvittering från Semi Ajayi.

– I kväll får man ge det till West Bromwich, de gjorde det svårt för oss, säger Liverpools mittfältare Jordan Henderson.

Liverpool dominerade fullständigt mot ett lågt stående West Bromwich. Men trots 78 procents bollinnehav och 17-5 i målchanser blev det bara en poäng för de regerande mästarna.

– De gjorde jobbet i 90 minuter. West Bromwich förtjänade en poäng, för vi slutförde inte matchen, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp i Viaplays sändning.

Hemmalaget tog ledningen redan i den 12:e minuten när Sadio Mané plockade ner Joel Matips inlägg på bröstet och skickade in bollen.

Avgörande misstag

I andra halvleken slog Liverpool av på takten och bevakade uddamålsledningen. Ett ödesdigert misstag skulle det visa sig. För i den 82:a minuten kunde West Bromwichs försvarsspelare Semi Ajayi nicka in kvitteringen.

Liverpoolanfallaren Roberto Firmino hade en fin chans att stänga tillställningen när han nickade mot mål i slutet av matchen, men Sam Johnstone höll kvar bortalaget med en jätteräddning.

1–1 stod sig matchen ut och West Bromwich kunde glädjas åt att återigen sno poäng från ett topplag. Tidigare i december lyckades man nämligen få med sig oavgjort mot Manchester City.

Det är dock en fortsatt hård kamp i botten för West Bromwich som ligger näst sist i Premier League med åtta inspelade poäng. Fem poäng från fast mark.

För Liverpools del innebär poängtappet av man bjuder in de övriga topplagen i kampen om förstaplatsen. Tre poäng skiljer ner till tabelltvåan Everton.

Tottenham tappade

På Molineux Stadium hann matchen mellan Wolverhampton och Tottenham knappt börja innan "Spurs" tog ledningen. Efter 57 sekunder fick Tanguy Ndombele en perfekt träff på en passning från Ben Davies och bollen hittade in i mål.

Den andra halvleken bjöd på fina chanser åt båda hållen, och i den 86:e minuten lyckades Wolverhampton kvittera. Romain Saiss nickade in 1–1 på en hörna och trots sex tilläggsminuter stod sig resultatet matchen ut.

Tidigare under söndagen lyckades Leeds besegra Burnley med 1–0. Målet kom redan i den femte minuten när succéspelaren Patrick Bamford prickade in en straff. West Ham spelade 2–2 mot Graham Potters Brighton.