Målfest och skador för Zidanes Real

Publicerad 2016-01-17

Fotboll. Zinedine Zidane har fått en flygande start som tränare i Real Madrid. 5-0 i debuten mot Deportivo La Coruña följdes upp med 5-1 mot Sporting Gijón på söndagen.

Det var anfallstrion med smeknamnet "BBC" - Bale, Benzema och Cristiano - som fixade målfesten hemma på Santiago Bernabéu.

En nick av Gareth Bale, en vänsterkanon av Cristiano Ronaldo och en halv bicycleta av Karim Benzema såg till att det stod 3-0 redan efter tolv minuter. Ronaldo och Benzema spädde på med varsitt mål till innan paus, då en skadad Bale tvingades utgå.

Med superanfallet spräckt och segern redan säkrad slog Real Madrid av ordentligt på takten i andra halvlek. Då tvingades även Benzema bytas ut skadad.

Atlético Madrid toppar ligan tack vare 3-0 borta mot Las Palmas. Barcelona ligger tvåa, två poäng bakom, efter en 6-0-seger mot Bilbao. Luis Suarez gjorde tre av målen. Real Madrid är på tredje plats i tabellen, ytterligare två poäng bakom. Barcelona har dock en match mindre spelad.