Griezmann hyllad derbyhjälte

Publicerad 2016-02-27

Fotboll. Värsta rivalen är Barcelona. Skräckmotståndaren finns på närmare håll.

Atlético Madrid gav Real Madrid en ny knäpp på näsan - 1-0 i derbyt - och hjälpte samtidigt Barcelona mot ett nytt serieguld.

– Ligan är körd, säger Zinedine Zidane.

Real Madrid må vara en av världens största klubbar men hemma i Madrid är det "lillebror" Atlético som regerar i derbyna. En seger på de tio senaste mötena har "Marängerna" lyckats ta. Tränare Zidane fick inte den derbydebut han föreställt sig.

– Man kan aldrig vara nöjd med en förlust, vad som hände och hur vi spelade, konstaterade Zidane enligt nyhetsbyrån AFP.

Istället firades Antoine Griezmann, en annan fransman, som derbyhjälte i delar av den spanska huvudstaden sedan han gjort matchens enda mål på Santiago Bernabéu.

Atlético Madrid klev samtidigt förbi Real och upp till andra plats i ligan, fem poäng bakom Barcelona, som kan dryga ut försprånget till åtta på söndagen. Diego Simeones välorganiserade lagförsvar har hittills på 26 ligamatcher bara släppt in elva mål.

Förlusten var Reals första på nio matcher och den satte även stopp för en sju matcher lång segersvit på hemmaplan.

John Guidetti ledde Celta Vigos anfall borta mot Getafe men byttes ut efter 58 minuter mot Duran Nolito. Ett smart drag eftersom Nolito 13 minuter senare gjorde Celtas och matchens enda mål. Celta ligger på femte plats i tabellen.