Toppmöte utan vinnare

Uppdaterad 2019-07-09 | Publicerad 2016-05-29

Fotboll. Varken Rosengård eller Linköping har förlorat hittills i damallsvenskan den här säsongen.

Efter toppmötet på Malmö IP har båda lagen fortfarande förlustnollan i tabellen intakt.

Matchen slutade 1-1.

Rosengård fick ett målmässigt övertag tidigt i matchen när Marta gjorde 1-0 på straff redan i den 12:e minuten. Brasilianskan var på spelhumör och skapade en hel del farligheter. Spelmässigt var halvleken jämn, men Rosengård skapade flest och bäst målchanser. I den andra halvleken visade damallsvenskans vassaste spelare sin kapacitet. Pernille Harder ombesörjde Linköpings kvittering helt på egen hand och slog med vänstern in 1-1, danskans nionde mål den här säsongen. Rosengård tryckte på för ett segermål i slutet av matchen, men matchen slutade oavgjord.

Eskilstuna knappade in på topplagen efter en säker bortaseger mot Örebro. Olivia Schough svarade för två av målen när Örebro vann med 4-1. Eskilstuna är nu fyra poäng efter Rosengård och Linköping.

Bottenlagen Umeå och Kristianstad har det fortsatt kämpigt. Umeå förlorade på hemmaplan mot Vittsjö, som vann med 2-0. Kristianstad förlorade, 0-1, mot gästande Piteå. Felicia Karlsson gjorde matchens enda mål.