Ronaldo gav Zidane comebackseger

Uppdaterad 2019-07-16 | Publicerad 2016-02-17

Fotboll. Zinedine Zidane fick en smakstart när han var tillbaka i Champions League som tränare.

Det kan han tacka Cristiano Ronaldo för.

Portugisen gjorde ett supermål när Real Madrid vann den första åttondelsfinalen på bortaplan över Roma med 2-0.

Det hade gått nästan tio år, 3 634 dagar, sedan den förre storspelaren senast var med i stjärnligan.

Den 8 mars 2006 spelade den Algerietfödde fransmannen sin 79:e och sista Champions League-match med Real Madrid, 0-0 borta mot Arsenal.

Det blev en seger i turneringen, 2002, sedan han själv avgjort finalen över Leverkusen med en spektakulär volley. 43-åringen har också vunnit både VM och EM och utsetts till världens bäste fotbollsspelare tre gånger.

Nära volleymål

Det var nära att det blivit en aha-upplevelse - åtminstone när det gäller snygga volleymål. I en ganska händelselös första halvlek var Marcelo nära att få utdelning för Real med en volley i 33:e minuten. Men bollen gick precis utanför den bortre stolpen.

Rekordmannen Cristiano Ronaldo, alla tiders målskytt i CL med 88 mål, fick inte några ytor före paus.

Det skulle ändra sig.

I en händelserik andra halvlek sköt han mål nummer 89 - det 40:e i slutspelet - i den 57:e minuten.

Grundlurad Florenzi

Med en klack grundlurade han hemmalagets Alessandro Florenzi ute till vänster, tog sig inåt och sköt 1-0 förbi en chanslös Wojciech SzczÄ™sny i bortre hörnet.

I 73:e minuten var Ronaldo bara centimeter från att göra 2-0, men nicken gick precis utanför.

Däremellan hade Roma skapat två heta kvitteringslägen. Närmast var William Vainqueuer som fick ett kanonläge alldeles vid straffområdesgränsen, men skottet gick precis utanför.

I stället kunde Real ta ett stort kliv mot kvartsfinal. I 86:e minuten sköt Jesé 2-0 i bortre hörnet efter en snabb kontring.

Skrällaget Gent, första belgiska lag som spelat utslagningsrunda i Champions League, var på väg mot storförlust hemma mot Wolfsburg. Men 0-3-underläge med drygt tio minuter kvar blev till slut 2-3. Julian Draxler gjorde Wolfsburgs två första mål.