Hammarby krossade Sundsvall

Linnéa Engholm/TT

Publicerad 2022-04-09

Hammarby besegrade Sundsvall i säsongens andra match.

Hammarby har två segrar på två matcher i allsvenskan. Segern mot Sundsvall kom efter en drömhalvlek för Stockholmarna, som vill vara med och slåss i tabelltoppen i år.

– Vi kommer att vara ett av de bättre lagen. Och det tror jag inte, jag vet, säger Hammarbys Nahir Besara till Discovery+.

Gif Sundsvall har haft en tuff vecka. Ett kritiserat uttalande efter att ha blivit bänkad i premiären ledde till att klubben avslutade kontraktet med inlånade målvakten Oscar Linnér.

Hemmapremiären mot Hammarby blev inte heller något all glädjas över.

Sex minuter in i matchen hade visserligen lagkapten Pontus Engblom en gyllene läge att ge hemmalaget ledningen. Men Oliver Dovin stog för en klassräddning.

I stället var det Hammarby som spräckte målnollan först genom Nahir Besara, bara fem minuter senare.

Sundsvall kvitterade

Sundsvall fick till en replik. Saku Ylätupa fick en gratischans när Loret Sadiku slarvade bort bollen precis utanför eget straffområde och satte 1–1.

Där var dock glädjen över för Giffarna. Innan halvleken var slut hade Hammarby återtagit ledningen, och utökat den två gånger.

– Det står 4–1 så det är ju inte bra. Vi måste fixa till allt inför den andra halvleken, sade Saku Ylätupa i halvtid till Discovery+.

Två tvåmålsskyttar

Någon som var mer nöjd med den första halvleken var Hammarbys talang, Williot Swedberg.

I premiären behövde Swedberg 20 minuter av sitt inhopp innan han hittade nätet. Mot Sundsvall fick han starta och klockan hade inte hunnit ticka upp till en halvtimmes spel innan han gjorde sitt första mål. Det andra kom efter en tilltrasslad situation framför Andreas Anderssons mål. Swedberg själv var osäker på vem som egentligen varit sist på bollen.

– Jag blev knuffad i ryggen och jag vet inte.. på något sätt går den in, säger han i Discovery+.

Han hade precis innan halvtid chansen att fullborda sitt hattrick, men fick inte till avslutet.

– Jag skulle ha tagit i lite mer.

Även Nahir Besara skulle bli tvåmålsskytt. I den 77:e matchminuten fastställde han slutresultatet 5–1 till Hammarby efter en assist från Astrit Selmani.

– Vi vinner och gör det bra. Vi kommer att vara ett av de bättre lagen. Och det tror jag inte, jag vet, säger Besara efter matchen.