Karriärens första hattrick: "Det var på tiden"

Ingela Ahlberg/TT

Publicerad 2022-11-02

Erik Karlsson, till vänster, gratuleras av Tomas Hertl och Jaycob Megna, efter ett av sina tre mål mot Anaheim.

Trots förlusten blev Erik Karlsson matchens lirare när San Jose spelade 5–6 efter straffar mot Anaheim i Kalifornienderbyt.

Den svenske stjärnbacken gjorde NHL-karriärens första hattrick.

– Kul förstås med ett hattrick, det var på tiden, säger han till Expressen.

Karlsson svarade även för en assist och är tillbaka i toppen av backarnas poängliga med 15 poäng, nio mål och sex assist. Bara i de tre sista matcherna har han gjort nio poäng, varav sex mål.

Svensken gjorde två mål inom 23 sekunder i första perioden och tog San Jose till en 2–1-ledning. Karlsson gjorde även kvitteringsmålet till 5–5 som tog San Jose till förlängning och straffläggning och som gav hemmalaget en poäng i matchen.

– Kul förstås med ett hattrick, det var på tiden att jag gjorde ett efter alla åren i NHL. Men surt att vi förlorade på straffar till slut, säger Karlsson.

I straffläggningen fick han chansen som tredje straffläggare, men lyckades inte få pucken i mål. Anaheims Troy Terry satte den avgörande straffen.

32-årige Karlsson, som spelat i NHL sedan 2009, är San Joses allra första back som gör hattrick. Han är lagets bästa målskytt hittills den här säsongen. Trots det är han inte nöjd.

– Vi måste börja vinna nu. Det är synd att vi är där vi är i tabellen även om allt känns bra för egen del. Jag hoppas att det lossnar för hela laget nu.

San Jose ligger trea från slutet i Western Conference med åtta poäng på tolv matcher.

Anaheims Isac Lundeström och Jakob Silfverberg svarade för varsin assist. Silfverberg gjorde också mål, men i fel bur. Han styrde olyckligt in Timo Meiers skott i egen kasse.