Napoli backar efter hånfull video på Osimhen

Elin Lindersson Carlsson/TT

Publicerad 2023-09-29

Napolis Victor Osimhen. Arkivbild.

Napoli lade ut en hånfull TikTok-video på när Victor Osimhen missade en straff – något som anfallaren reagerade starkt på.

Nu skriver klubben att man aldrig hade för avsikt att ”håna eller förlöjliga” Osimhen.

”Om Victor på något sätt blev kränkt så låg detta inte alls i klubbens avsikter”, skriver Napoli på sin hemsida.

Det var i den senaste ligamatchen mot Bologna som Napolianfallaren Viktor Osimhen, 24, missade en straff. Senare i matchen blev han också utbytt och visade stort missnöje mot tränaren Rudi Garcia.

På Napolis TikTok-konto publicerades senare en video från straffmissen med en hånfull röst. Napoli skrev i beskrivningen ”självironi” och raderade videon efter ett tag.

Tidigare i veckan gick stjärnans agent Roberto Calenda ut på X, tidigare Twitter, och meddelade att man ”överväger att vidta rättsliga åtgärder för att skydda Victor”

I ett pressmeddelande på sin hemsida skriver nu Napoli att klubben inte på något sätt hade för avsikt att kränka Osimhen med videon.

”För att undvika potentiellt utnyttjande av saken vill SSC Napoli uttryckligen säga att klubben aldrig hade för avsikt att förolämpa eller göra narr av Victor Osimhen, som är en tillgång för klubben.”, skriver klubben och fortsätter:

”På sociala medier, och i synnerhet TikTok, används uttrycksfullt språk på ett lättsamt och lekfullt sätt. I det här fallet med Victor fanns det ingen avsikt att håna eller förlöjliga.”