Tredje raka bortaförlusten för Hammarby

TT

Publicerad 2024-04-25 21.04

Hammarbys Jusef Erabi skadade sig och blev utbytt.

Man brukar säga att tabellen aldrig ljuger – och i så fall är Hammarby allsvenskans sämsta bortalag.

På Örjans vall kom tredje raka bortasmockan för ”Bajen”. Halmstad vann med 2–1.

Inför publiken på Tele2 arena i Stockholm har Hammarby under nye tränaren Kim Hellberg vunnit sina två hemmamatcher så här långt i årets fotbollsallsvenska.

På bortaplan går det desto tyngre. Till nollpoängarna mot de förmodade topplagen Malmö FF och Häcken kan nu också torsdagskvällens förlust mot Halmstad adderas.

– En stor jävla besvikelse, summerar Hammarbys Nahir Besara till Discovery+.

– Det känns som att vi har mycket boll och styr och ställer, men har svårt att skapa något.

Ända till första halvlekens sista minut stod det i alla fall 0–0, men då tappade Hammarby bollen i mittcirkeln. Halmstad ställde om snabbt, Naeem Mohammed avslutade rappt – och 1–0-målet gav skön energi att ta med in i hemmalagets omklädningsrum.

När andra halvlek började blev läget snabbt ännu värre för ”Bajen”. Jonathan Svedberg skickade in HBK:s 2–0-mål i 53:e minuten och senare tvingades Hammarby byta ut Jusef Erabi efter en skada.

Amir Al-Ammari prickade ribban i jakten på ett tredje mål som definitivt hade punkterat matchen, men i stället blev det lite nerv i slutet. Inhopparen Tesfaldet Tekie reducerade i 90:e minuten och därefter hade gästerna sju tilläggsminuter på sig att försöka få till en kvittering, utan att lyckas.

– Jag är jättenöjd med prestationen och fantastiskt nöjd med segern också, såklart, säger Halmstads tränare Magnus Haglund till Discovery+.

Han gav i slutminuterna speltid till 16-årige Bleon Kurtulus, lillebror till Edvin i Hammarby. Efter slutsignalen blev det känslosamt när den tårögde allsvenska debutanten fick en kram av sin för dagen förlorande storebror.