IBF Falun

Galen milstolpe nådd för Galante Carlström

Av: 

Simon Holm

SPORTBLADET

Alexander Galante Carlström gjorde två mål i vinstmatchen mot Djurgården med 8–4. Det var hans 700:e mål i Svenska Superligan och han är nu 214 mål före tvåan.

– Några mål till borde jag kunna peta in, säger Galante Carlström.

Alexander Galante Carlström nådde sjuk milstolpe.
Alexander Galante Carlström nådde sjuk milstolpe.

Alexander Galante Carlström, 32, är en notorisk målskytt i IBF Falun och en av Sveriges bästa innebandyspelare. Under fredagen gjorde han två mål mot Djurgården. Det var hans 699:e och 700:e mål i SSL. Han är nu ensam över 500, 600 och nu 700 mål.

– Det är klart att det känns jättekul, säger jag något annat ljuger jag. Om jag hade varit på topp så hade jag gjort fyra, fem mål mot Djurgården. Jag hade lägen för det, säger Galante Carlström.

Vad sa lagkamraterna när det började närma sig?

– De försökte spela fram till mig hela tiden så skönt för alla att få det överstökat Alla var otroligt glada och det har ramlat in massa sms.

Visste du om att du närmade dig gränsen?

– Nej, jag såg något på Twitter att jag började närma mig men inte något jag visste om. Jag har fått höra en del från journalister också.

”Hon ska ha 700 assist”

Med tanke på den galna bedriften så blev firandet blev i det blygsamma laget.

– Laget bjöd på pizza och sen åkte vi hem till familjen. Jag är ju borta väldigt många timmar. Innebandy tar väldigt mycket tid och man försöker få ihop livspusslet. Min fru, Hanna, gör ett otroligt jobb hemma. Hon ska ha 700 assist, så viktig är hon.

Nu när 700 mål är gjorda. Vad siktar du på?

– Det är svårt att säga. Jag har kontrakt över nästa säsong och sedan får vi se. Om jag undviker allvarliga skador och livspusslet fungerar så borde jag ha några år kvar. Så några mål hoppas jag kunna peta in. Annars hade det varit total katastrof.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Hemligheterna: Det visste du inte om spelarna i Björklöven

ÄMNEN I ARTIKELN

IBF Falun

Innebandy