Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2002-02-22

Sandviken och Hammarby vann

LIDKÖPING

Räkna inte ut Villa-Lidköping i jakten på en SM-semifinalplats i bandy.

7-1 (2-0) hemma mot Falun i den andra SM-kvartsfinalen var ett rungande styrkebesked.

- Vilken match vi gör. Helt underbart, säger Villa-spelaren Peter Karlsson - isens dominant.

Villa föll med 3-7 i onsdags i Falun efter att ha haft en 3-2-ledning i andra halvlek. Då tröttnade Lidköpings-laget sista halvtimmen - på fredagen fanns det inga trötthetstecken.

Dessutom fick Villa stopp på Faluns målkung Sergej Obuchov som i princip var osynlig.

Villa bjöd på en fartfylld, rolig och publikvänlig bandy. Falun var chanslöst när Villa kvitterade till 1-1 i matcher.

Och mittfältsmotorn Peter Karlsson låg bakom det mesta med sin åkning och precisa passningar.

Spelade för avvaktande

- En av mina bästa matcher. Kul att få göra mål också, skrattar Peter efter sitt femte mål i vinter som betydde 7-1.

Falun hade faktiskt inte ett enda skott på mål i första halvlek...

- Undrar om det har hänt, funderar besvikne Falun-tränaren Stefan Nykvist och fortsätter:

- Vi var bedrövliga. Tillät Villa att komma med fart och var inte aggressiva. Vi spelade alldeles för avvaktande, suckar han.

Ändå fick gästerna en gratischans att komma tillbaka. Jörgen Gustafsson David Karlgren "målade" för Villa i första halvlek och 2-0 var i underkant.

59 sekunder in på andra halvlek reducerade Anders Johansson på ett långskott.

Läge för nervdaller i Villa?

Nädå, tvärtom.

Grovt matchstraff för Elfström

David Karlgren blev läckert frispelad av Peter Karlsson (förstås) i 48:e minuten och Villas skyttekung (som var sjuk i onsdags) gjorde sitt 44:e mål för säsongen.

54 sekunder senare bjöd Jörgen Gustafsson på en läcker soloåkning och avslutade med ett rappt högerskott till 4-1.

- Där avgjordes väl matchen. Underbart att kunna åka omkring och mysa av atmosfären på slutet, skrattar Peter Karlsson.

David Karlgren vräkte in 5-1 på ett frislag, Johan Brissman gjorde 6-1 - läckert framspelad av Peter förstås, och Peter själv avslutade målskyttet med 7-1.

1-1 i matcher, tippa fortsättningen, Peter?

- Det blir tufft i Falun på söndag. Men vi ska spela lika tätt och aggressivt, lovar Villas matchhjälte.

- Jag är inte orolig. Vi kommer att agera helt annorlunda på söndag, lovar Stefan Nyqvist.

Tyvärr fick kvartsfinalen ett tråkigt slut då Faluns Örjan Elfström fick grovt matchstraff i slutsekunderna sedan han rappat Villas anfallare Mattias Nilsson. Örjan är garanterat avstängd på söndag, och förmodligen även på onsdag då den fjärde SM-kvartsfinalen spelas.

Hammarby och Sandviken vann

Hammarby har kopplat ett fast grepp i kvartsfinalserien mot Vänersborg. 5-3 hemma i onsdags och hela 7-0 borta på fredagen innebär att stockholmarna kan avgöra och gå till semifinal, vid vinst på söndag hemma på Zinkensdamm. Rickard Koch blev tremålskytt för Hammarby.

Sandviken, som mycket överraskande förlorade hemma mot Edsbyn i den första kvartsfinalmatchen, hämtade sig och vann borta på fredagen med 6-4 och kvitterade till 1-1 i matcher. Matchen var jämn och när Edsbyn hämtade in ett 2-4 underläge till 4-4 satte laget ordentlig press Sandviken i matchen som spelades 3x30 minuter på grund av snöfall. Magnus Murén gjorde tre mål för Sandviken.