”Inte enda gången ett lag vinner med ett mål”

Publicerad 2017-04-12

Redbergslid vann den första kvartsfinalronden mot Sävehof.

29–28 slutade rysaren.

– Det är jäkligt skönt att få vinna på hemmaplan, säger RIK:s Jonathan Carlsbogård till C More.

Tabelltrean Redbergslid ville inte inleda SM-slutspelet mot Alingsås och valde därför lokalkonkurrenten Sävehof som motståndare i kvartsfinalserien.

Det var, åtminstone att döma av det första mötet, ett bra beslut.

”Duellspelet för dåligt”

Efter en jämn första halvlek med två läckande försvar (16–16) tog hemmalaget plats i förarsätet och gav full gas i Lisebergshallen. Sävehof kämpade sig ikapp flera gånger, men när Albin Stenberg stänkte in bollen som gav 28–25 var matchen avgjord.

– Vi har lite problem i första halvlek. Duellspelet är för dåligt och vi står lite för glest, men det korrigerar vi i andra halvlek, säger RIK-tränaren Jasmin Zuta till C More.

”RIK spelar smart”

Den andra kvartsfinalen, i bäst av fem, spelas i Partille arena på tisdag.

– RIK spelar smart och får oss dit de vill, men det är små marginaler som avgör i slutändan. Alla matcher kommer bli jättejämna. Det här är nog inte enda gången ett lag vinner med ett mål, säger Sävehofs Viktor Ottosson till C More.