Fjärde raka för Villa

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Villa Lidköpings segertåg fortsätter.

Mot Vetlanda bärgade serieledarna sin fjärde raka seger.

– Stundtals är det riktigt bra och stundtals så går vi ner oss lite, säger Erik Säfström.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Senast lagen möttes, i början på december, hade Vetlanda inte en chans. Då segrade Villa Lidköping med hela 10–1 efter, bland annat, ett hattrick av Joel Broberg, 21.

Den här gången var det jämnare. Men likväl var även måndagens drabbning Villas match.

När skytteligaledaren Christoffer Edlund gjorde 5–1 helt på egen hand strax innan matchklockan slagit 60 minuter gick ridån ner för gästerna. Joakim Andersson reducerade till 6–2 på hörna direkt efter att Villa utökat sin ledning, men närmare än så kom aldrig Vetlanda.

– Det är ett sjukt bra lag vi möter, säger Vetlandas målvakt David Borvall i Sportbladet Play.

– Han gör några riktigt fina räddningar, säger Villas Erik Säfström om motståndarmålvaktens insats.

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Närmar sig Villalegendaren

Drygt 20 minuter efter att Christoffer Edlund gjorde sitt första mål för dagen höll han sig framme igen och gjorde sitt andra efter en genomskärare av Erik Säfström. Precis innan slutsignalen var han återigen framme och fullbordade sitt hattrick och fastställde slutresultatet till 8–2.

– Stundtals är det riktigt bra och stundtals så går vi ner oss lite. Vi går ner lite i tempo och dräller lite med bollen och så, men ja, stundtals är det bra, säger Säfström.

– När det stämmer då får vi bra snurr tycker jag och alla är delaktiga och vi har fart på bollen. Då är det kul att spela bandy, säger vänsterhalven.

Christoffer Edlund har nu totalt gjort 1 036 mål i karriären inom elitbandyn. Det är tio färre än Villaikonen David Karlsson som gjorde totalt 1 046 under sin karriär. Sedan är det ytterligare 12 mål upp till Patrik Nilsson, den bäste svenska målskytten någonsin, på 1 058.

▪▪▪

Broberg vände sent

Tidigare under måndagseftermiddagen utökade Broberg sin förlustfria svit mot Hammarby. Efter att ha vänt 1–2 till 4–2 på från matchminut 86 till matchminut 91 har Broberg nu inte förlorat på fyra raka matcher.

Jaakko Hyvönen, 21, blev stor matchhjälte med sitt 4–2-mål från straffpunkten vilket var hans andra för dagen. Daniel Mossberg, 39, tröstmålade sedan för Hammarby, men Broberg höll ut och vann med 4–3.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.


LÄS MER: Allt om bandy på Sportbladet
LÄS MER: Så spelas elitserien – spelschema
 


Publicerad: