Kraschar i målfällan – försvinner spårlöst under madrass

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Två spektakulära olyckor inträffade under VM-störtloppet i Cortina i Italien.

Först stod fransmannen Maxence Muzaton för en galen manöver när han tappade balansen i 120 kilometer i timmen.

Sedan försvann tyske Romed Baumann spårlöst efter en krasch i målfållan.

Krascher händer titt som tätt i utförsåkningen och det finns skyddsmekanismer för att se till att åkarna, om de kraschar, klarar sig utan allvarliga skador.

En av dessa säkerhetsanordningar fick tyske Romed Baumann noga inspektera under VM i störtlopp i Cortina. Efter att han gått i mål ramlade han och gled in i en av de halvhöga väggarna som omringar målfållan. Bakom denna vägg dolde sig en madrasshistoria, som fullkomligt svalde tysken. Under flera minuter var han spårlöst försvunnen, medan funktionärer gjorde sitt bästa för att avlägsna den uppblåsbara madrassen.

Romed Baumann återfanns till sist och verkade klara sig undan med näsblod.

Galen manöver av Muzaton

Tidigare under loppet hade fransmannen Maxence Muzaton stått för en galen manöver, när han i 120 kilometer i timmen fick ett felskär och tappade balansen – men utan att krascha helt och hållet. Han lyckades på något sätt att vända - och nästan volta - i hög hastighet, dra sig runt och hålla sig på skidorna. Han åkte ned för backen för egen maskin – men det såg dock ut som att han kan ha dragit till något i knäet under manövern.

– Jag hade tur. Jag avslutade på skidor och jag vet inte hur det är möjligt, berättar Muzaton för SVT.

Hans knän ska undersökas av läkare, men i övrigt mår han bra.

Kriechmayr tog guldet

Italienska Florian Schieder var också med om en otäck krasch där han vred till knäet ordentligt och loppet fick avbrytas när det medicinska teamet undersökte honom i backen.

VM-guldet i störtlopp tog österrikaren Vincent Kriechmayr, silvret tog tyske Andreas Sander och bronset gick till schweiziska Beat Feuz.

Svenske Fredrik Monsén blev 17:e och Olle Sundin körde ur.

Publicerad:

LÄS VIDARE