Snuvades på dröminhopp – vann ändå

Publicerad 2024-03-19

1–1 på tavlan i Champions League-kvartsfinalen när Lyons Vicki Becho byttes in i den 77 minuten.

Sedan rörde Becho bollen för första gången och såg ut att ge sitt lag ledningen.

Då kom offsideflaggan upp.

Olympique Lyonnais besegrade den portugisiska klubben SL Benfica i den första kvartsfinalsmatchen med 2–1. Vicki Becho såg ut att bli gästernas stora hjälte när hon skickade in bollen bakom Lena Pauels i Benfica-målet efter en hörna. Det visade sig sedan att Bechno var offside med någon decimeter.

Lyon behövde dock inte misströsta allt för mycket. Bara en minut senare nickade Sara Däbritz in ett godkänt ledningsmål efter ett inlägg av Lindsey Horan.

Fördel inför returen

Målet innebar att den franska klubben Olympique Lyonnais både tagit igen ett underläge och vänt på matchen. Resultatet stod sig efter ordinarie matchtid och de fyra stoppminuterna. Vinsten innebär att Lyon har ett övertag inför returmötet som spelas i på hemmaplan Frankrike.