Motorsport

Lewis Hamilton vann Storbritanniens GP trots punktering

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Lewis Hamilton vann Storbritanniens GP. För sjunde gången.

Trots punktering haltade han i mål på tre däck.

– Mitt hjärta stannade nästan, säger Lewis Hamilton.

Storbritanniens GP såg ut att bli en enkel resa för Mercedes. Deras bilar var på väg mot en dubbelseger när Valtteri Bottas drabbades av punktering på vänster framdäck två varv från mål och rasade i resultatlistan. Framför honom skulle Lewis Hamilton enkelt köra hem en seger.

Men det blev oerhört dramatiskt.

Precis när han skulle inleda det sista varvet drabbades även han av en punktering på vänster framdäck.

– Jag kände mig ändå rätt lugn på något sätt. Teamet informerade mig om Valtteris problem, men han hade tryckt på rätt bra. Jag hade försökt att ta hand om mina under hela loppet, berättar Lewis Hamilton efter sin 87:e GP-seger.

– Mina däck kändes bra och jag trodde att allt var lugnt när jag skulle svänga in på sista varvet.

Men hans känsla var helt fel. Även han drabbades av punktering när han hade ett varv kvar att köra.

– Det bara small i vänster fram på rakan, berättar Hamilton efter racet.

Hamilton vann - på tre hjul

Bakom honom hade Max Verstappen gjort ett extra depåstopp för att kunna ta tävlingens snabbaste varv, men det stora avståndet krympte oerhört snabbt.

– Jag var inte säker på om däcket skulle ramla av eller inte, jag försökte hålla farten och bad för att jag skulle ta mig i mål. Ibland skadar en sådan sak vingen ordentligt och egentligen kanske vi skulle ha stannat, men det var sista varvet, säger Hamilton.

– Jag hörde hur avståndet krympte, jag tryckte på gasen, hade understyrning och försökte bara få bilen i mål. Jag har aldrig någonsin varit med om någonting liknande. Det kändes nästan som om mitt hjärta skulle stanna, kanske var det därför jag var så lugn?

Överlägsen i VM

Den regerande världsmästaren haltade runt sin trehjuling och tog sin sjunde seger i Storbritannien GP, 5,8 sekunder före den jagande Max Verstappen, Red Bull.

– För oss var det tur och otur i ett, Mercedes var för snabba i racet och mina däck såg inte bra ut när det var tio varv kvar, säger Max Verstappen.

– Sedan smällde Valtteris däck och då gick jag i depå för att kunna ta det snabbaste varvet. Sedan fick även Lewis punktering, det kan man inte veta. Jag är ändå väldigt nöjd med att ta en andraplats.

Bakom honom körde Ferraris Charles Leclerc in på plats tre och Renaults Daniel Ricciardo på plats fyra. Valtteri Bottas slutade elva, vilket gör att han efter fyra lopp är 30 poäng efter Hamilton i kampen om VM-titlen.

För Nico Hülkenberg, som skulle ersätta Sergio Perez hos Racing Point, blev det en tung dag. Han drabbades av motorproblem och kom inte ens till start.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Lewis Hamilton snabbast i kvalet till Storbritannien GP

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1

Lewis Hamilton

Valtteri Bottas