Linköpingsspelaren lämnar för Eskilstuna

Publicerad:
1 av 2 | Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Linköpings FC förlorar en tongivande spelare.

Anna Oscarsson, 23, har skrivit på för Eskilstuna United.

– Jag tror att det kommer att vara en utvecklande miljö för mig att vara i, säger hon till Sportbladet.

Anna Oscarsson har gjort sin sista träning med Linköping, klubben hon kom till från Hammarby IF.

Hon känner att det är dags för en nystart och har lockats av Eskilstunas prestationsmiljö, som formas med tränaren Magnus Karlsson i spetsen.

–  Jag har varit imponerad över sättet som Eskilstuna spelar fotboll på. De spelar en offensiv fotboll, med ett bra spel i djupled och hårt jobb. Jag tror att det kommer att vara en utvecklande miljö för mig, säger Anna Oscarsson.

Hon har fått starka och positiva intryck av ledarstaben i sin nya klubb och ser fram emot att spela under ledning av Magnus ”Munken” Karlsson.

– För mig är det otroligt viktigt med en bra tränare. Jag hoppas att ”Munkens” ledarskap ska utveckla mig optimalt, säger hon.

Anna Oscarsson hade en svår ingång i säsongen som nyss avslutats, Linköping kom på femte plats, med en muskelskada som spökade en längre tid. Hon kom tillbaka och har startat 18 matcher.

23-åringen har noterats för fem A-landskamper, men hoppas ta upp fajten med Hanna Glas som högerback i framtiden. Den offensiva sidan får hon möjlighet att utveckla väl i sitt nya lag.

– Eskilstuna har spelat med wingbacks och det är i en sådan position som jag gör mig som bäst, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE