Juventus vidare i Champions League – efter Hurtigs klassmål

Publicerad 2021-12-16

Juventus gjorde vad som krävdes och vann mot avsågade Servette med 4–0 i Champions League.

Lina Hurtigs klassmål satte ton för matchen och Juventus slutade tvåa i gruppen, vilket innebär avancemang.

Det var Chelsea, Wolfsburg och Juventus som under torsdagen gjorde upp i toppen av grupp A. I prispotten var det två kvartfinalplatser.

Och Juventus, som ställdes mot jumbon Servette skulle ta kommandot tidigt.

Kompositör? Svenska stjärnan, Lina Hurtig.

Det hann knappt ta tolv minuter innan Hurtig slog till med ett klassmål. Hon drog till med ett volleyskott efter ett fint inlägg från högerkanten, signerat Barbara Bonansea.

Nildén inbytt

Åtta minuter senare utökade Cristiana Girelli ledningen till 2–0 och där och då var matchen så gott som avgjord.

Men i den 64:e minuten så fick Juventus fick ytterligare en straff. Girelli gjorde ingen besviken och satte sitt andra mål för kvällen på ett säkert sätt.

Juventus gjorde ett dubbelbyte i den 76:e minuten. Ut gick Lina Hurtig och Lisa Boattin. In kom Angese Bonfantini samt svenska Amanda Nildén.

Angese Bonfantini fastställde slutresultatet, 4–0, när hon hittade nätet i den 90:e matchminuten.

Chelsea missar avancemang

Grupp A blev en minst sagt tuff grupp.

Wolfsburg vann sitt möte mot Magdalena Erikssons Chelsea med 4–0, vilket innebär att tyskorna vinner gruppen före Juventus och Chelsea. Chelsea som spelade Champions League-final går alltså inte vidare då de slutade trea på sämre målskillnad i inbördes möten lagen emellan.