Svenske fajtern vann ”Fight of the year” – se hela matchen här

Av: Filip Lindfors

Publicerad:

SPORTBLADET

I augusti fajtades Andreas ”Bane” Gustafsson på galan Brafe CF 39.

Sportbladet sände galan då Gustafsson besegrade Miro Jurkovic i en vild match.

Nu har han prisats av organisationen för sin insats.

MMA-organisationen Brave växer så det knakar. I somras valde den Bahrain-grundade organisationen att hålla fyra galor i Sverige. Tre av dessa galor sändes exklusivt på Sportbladet. Brave 39 arrangerades på Clarion Sign i centrala Stockholm den 15 augusti och galans delade huvudkort var en match mellan Andreas ”Bane” Gustafsson och Miro Jurkovic.
Svensken gick segrande ur striden efter stor dominans matchen igenom men Jurkovic visade oerhörd tuffhet bara genom att klara sig till den tredje ronden.

Med 50 sekunder kvar av den tredje ronden stoppade domaren matchen när Gustafsson utdelat slag efter slag i huvudet på Jurkovic som trots detta inte gick i backen. Efter Gustafssons sjätte (!) raka träff valde domaren att bryta matchen och tilldela ”Bane” segern på stående TKO.

Över 100 matcher 2020

– Jag var förberedd på att han (Jurkovic) skulle bli svår att knäcka. Det räcker att titta på honom för att inse att han är en tuff fajter. Men en sak som jag har försökt förändra är att vara stående så mycket som möjligt. Så brukar min taktik vanligtvis inte se ut, så det var ett test för mig. En tuff fajt, sa Gustafsson efter den hyllade matchen.

Nu har den blodiga fajten utsetts till ”Fight of the Year” av Brave Combat Federation. Organisation anordnade över 100 fajter under 2020, flertalet titelfajter och av alla dessa så anses alltså svenske Gustafsson ha deltagit i den bästa fajten under hela året.

En av Gustafssons alla nedtagningar
Foto: Sportbladet Plus
En av Gustafssons alla nedtagningar
Foto: Sportbladet Plus
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN