Stark start gav seger mot Tyskland

Publicerad 2017-03-18

Sverige tog en meriterande seger med 27–25 mot Tyskland, som är regerande Europamästare, i den första av helgens herrlandskamper. Segern grundlades med en klar ledning, 16–9, från första halvlek.

Matchen i nya Partille Arena var den första i ett tätt landskampsutbyte med Tyskland i helgen. Såväl herr- som damlandslag möts två dagar i rad, med söndagens matcher i Hamburg under arrangemanget Handbollens dag.
För herrarna ligger mötena utanför de ordinarie landskampsperioderna, vilket innebär att också det svenska laget enbart innehåller spelare från tyska Bundesliga. Även den svenska ligan spelar i helgen.
I detta svenska lag finns bara tre man kvar från vinterns VM i Frankrike, där Sverige gjorde en bra insats och blev utslagna i kvartsfinal av hemmanationens blivande världsmästare.
Men Sverige började klart starkast och gjorde 16–9 i första halvlek. En av de bästa var ex-guifaren Daniel Pettersson på högerkanten, med fyra mål före paus i sin åttonde landskamp. VM-spelaren Mattias Zachrisson hade flyttat ut till högernio. Han var också bland de ledande, tillsammans med spelmotorn Jim Gottfridsson och målvakten Andreas Palicka.
I andra halvlek hade Tysklands nye förbundskapten Christian Prokop fått bättre ordning på sitt landslag, som är regerande Europamästare. Målvakten Carsten Lichtlein började också rada upp räddningar.
Den svenska ledningen krympte. Med sju minuter kvar stod det 24–22. Men Sverige samlade sig och vann med 27–25.
Mattias Zachrisson var vassast framåt i Sverige med sju mål.