Hämmad av sjukdom – slutade sjua i GP-finalen

Mustafa Mohamed slutade sjua i dagens GP-final i Stuttgart.

Vann loppet gjorde Paul Kipsiele Koech, som inte ens var med i VM.

Friidrott
Vinnaren på 3 000 m hinder i Stuttgart – Paul Kipsiele Koech.

Hinderlöparen Mustafa Mohamed snuvades på VM-medalj i Osaka av tre kenyaner och slutade fyra i finalen. Svensken gjorde ett bra lopp (8.19,92), men var för svag i spurten. Kenyanen Brimin Kiprop Kipruto vann, med landsmännen Ezekiel Kembo och Richard Kipkemboi Mateelong på pallplats.

Veckan efter VM vann Mohamed 5 000 m i Finnkampen, men slutade ”bara” tvåa på 1 500 m. Svensken missade sedan Golden League-galan i Bryssel 14 september på grund av sjukdom, men var tillbaka till dagens GP-final i Stuttgart.

Mohamed hade svårt att hänga med

Kenyanen Paul Kipsiele Koech, världens snabbaste på sträckan i år, togs inte ut till VM eftersom han inte kvalade in från de nationella mästerskapen. Men i dagens lopp visade han att han är världens bäste hinderlöpare och sprang i mål på 8.00,68.

Världsmästaren Brimin Kiprop Kipruto slutade trea. Mustafa Mohamed hade svårt att hänga med i det höga tempot och slutade sjua på tiden 8.20,33. Med tanke på förutsättningarna var det en bra insats.