AIK klara för SSL efter seger mot Lillån

Publicerad 2022-04-09

AIK innebandy är klara för SSL.

Dagens vinst mot Lillån innebär 3–0 i matcher och en plats i högsta ligan nästa säsong.

AIK innebandy spelar i SSL nästa säsong.

Lördagens vinst med 6–5 mot Lillån innebär att Stockholmslaget spelar i högsta ligan nästa säsong.

AIK har dominerat kvalet mot Lillån och inte förlorat en enda kvalmatch vilket innebär 3–0 i matcher.

– Man är tagen, helt klart, säger AIK-tränaren Magnus Jäderlund till Sportbladet Play efter matchen.

Markus Eriksson inledde Stockholmslagets målskytte redan tre minuter in i den första perioden.

Fyra minuter in i andra kom Erikssons andra mål för kvällen och 2–0 var ett faktum men Lillån gav inte upp.

Lillån gav inte upp

Inför den sista perioden var ställningen 3–1 på tavlan men Lillån skulle komma ikapp.

Matchens sista period blev en målrik sådan där bortalaget lyckades kvittera till 3–3. Därefter tog AIK tillbaka sin ledning men Lillån kvitterade återigen.

Då la AIK in ytterligare en växel och drog iväg till 6–4 och då orkade inte Lillån att komma ikapp.

AIK höll sedan undan resten av matchen och vann med 6–5 vilket innebär en plats i SSL nästa säsong.

– Grymt skönt för alla grabbar som har krigat ett par år för att ta sig tillbaka, mäktigt, ruggigt mäktigt tycker jag, säger Magnus Jäderlund till Sportbladet Play.